Viden / Publikationer / Relationspsykologi i praksis

 

 

 

 

 

 

Relationspsykologi i Praksis

 
Vores bog "RELATIONSPSYKOLOGI" der udkom forår 2013 er blevet fantastisk godt modtaget. Mange meget flotte anmeldelser og bogen er allerede solgt i over 4000 eksemplarer.
 
Bogen har været længe undervejs. Selve skriveprocessen på et års tid er blot det sidste lille stykke af bogens rejse. Idéerne til bogen startede for mere end 10 år siden som vågnende overvejelser, dagdrømme og følelsesbetonede spørgsmål til, om vores måde at hjælpe andre på nu også var den bedste... Om man ikke kunne gøre det bedre? Om det nu også var bedst at betragte og behandle vore klienter i isolation? Om vi nu også behandlede personer bedst ved at opdage, hvad de fejlede? Om vores hjælp egentlig var til rigtig hjælp?

Til vores store glæde opdagede vi, at vi bestemt ikke var alene med disse spørgsmål. Vi opdagede en massiv base af viden om menneskets relationelle grundlag, der bekræftede og berigede vore idéer. Der dukkede hele tiden nye videnskabelige undersøgelser op, som stadfæstede, at mennesket er et relationelt væsen. Relationen er det fundamentale menneskelige eksistensgrundlag, der gør udvikling, trivsel og læring muligt. Denne massive kerne af dokumenteret viden om relationernes fundamentale vigtighed fuldendte cirklen, så vi både kunne følge vore hjerter og basere vore bestræbelser på velfunderede undersøgelser og teorier, der bekræftede de indre fornemmelser.

Med denne bog har vi fået muligheden for at videregive vore tanker og vores måde at arbejde på til langt flere mennesker end hidtil muligt.

Vi ønsker at give professionelle, der arbejder med mennesker, en indføring i relationspsykologien, og en hjælp til at anvende de relationspsykologiske principper i praksis. Bogen er primært rettet mod professionelle, der arbejder med små og store børn, men den er ligeledes velegnet til forældre, der ønsker at forstå relationens betydning for deres børns udvikling, og søger relationsbårne tilgange, både til at berige velfungerende relationer, og til at genopbygge relationer, der har haft svære kår. Professionelle, der arbejder med voksne udviklingshæmmede, i ældresektoren eller indenfor personale- og ledelsesfeltet vil også kunne anvende bogen, der retter sig mod kvalificeringen af alt relationelt arbejde.

 

Institut for Relationspsykologi | Roskilde - Aarhus - Skive  | Tlf.: 97 52 00 95 | kontakt@relationspsykologi.dk